сряда, 30 юли 2014 г.

Мармалад от праскови

Това лято съм особено продуктивна и направих тоолкова много и различни сладка, че време не ми остана да ви ги покажа. Ако някой ми види запасите, ще каже, че вкъщи не живеят двама човека, а целия китайски народ.

За първи път правя мармалад от праскови и се получи особено вкусно, а по принцип не го консумирам още от малка. Една причина имам и тя е, че баба ми му добавя индрише, а аз меко казано мразя  тази подправка. Не ми харесва и това е! Не можах да си наложа да я заобичам и затова се лишавам цял живот от мармалада от праскови. До сега!
Тук отново имаше пръст моят голям помощник в кухнята - мултикукарчо! За къде съм без него?! Той ме спасява винаги, когато не ми се виси в кухнята и имам друго занимание, свързано с някое от многото ми занимания. Ако и вие имате подобен помощник, можете да се възползвате от рецептата.Продукти:

2 кг праскови
1 кг кафява захар
1 пак лимонена киселина

Приготвяне:

Измийте и почистете прасковите. Нарежете ги на малки парченца.
Поставете ги в дълбока купа и ги поръсете със захарта, разбъркайте.
Прехвърлете ги в съда на мултикукъра. Затворете капака му.
От бутона ''Menu'' настройте програма ''Jam''. Натиснете бутона''Cooking Time'' и задайте време 1 час и 45 минути. След като минат 30 минути от началото и остане 1 час и 15 минути, отворете капака на кукъра и оставете така докато програмата завърши. След това оставете да се охлади, но не напълно. Напълнете бурканчетата, затворете ги и обърнете надолу с капачката. 
Приятен апетит!


1 коментар :

  1. Мразя не е хубава дума за храна;)
    Обаче сладкото ти е много хубаво! Мацни една филийка и за мен;)

    ОтговорИзтриване

Благодаря за посещението ви!