четвъртък, 28 август 2014 г.

Чиа пудинг

През една от онези меки летни нощи ми хрумна да направя лек десерт. Не бях използвала чиа до момента, а тя е от онези суперхрани, които навлязоха скоростно и заляха пазара. Здравословните храни не са като всички останали с цветни захаросани опаковки, които привличат вниманието ни още щом ги погледнем.
Тези храни са нещо ново за нас - съвременните хора, но като цяло са открити отдавна. Семената от чиа са богат източник на хранителни вещества. Считат се за протеини, което от своя страна ги прави предпочитана храна от спортуващите. Всички знаем, че храните и продуктите, подходящи за спортуващите са ограничени и семената от чиа са едно добро попадение. Може да ги съхранявате продължително време в състоянието в което се продават, но ако ги сложите в прясно мляко, каквато е и днешната ми рецепта - използвайте до ден - два. Разваля се светкавично бързо, за това е добре да приготвите по - малко количество.Продукти:

90 грама семена от чиа
300 милилитра прясно мляко
3 супени лъжици мед

3 супени лъжици кафява захар

Продукти:

Сложете кафява захар в чиния, сложете и вода в друга чиния /около 0.5 см/.
Подгответе си три чаши за твърд алкохол или купички. Каквото предпочетете.
Потопете чашите първо в чинията с вода, а след това в чинията със захар.
Разпределете млякото в чашите, по равно количество. 
Сложете по 30 грама семена от чия и по една супена лъжица мед във всяка чаша. Разбъркайте и поставете в хладилник за 1 - 2 часа.
Може да сервирате с няколко резена плодове - по избор.
Приятен апетит!


Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!