сряда, 18 май 2016 г.

Хапки от хамон и смокини

Едни вкусни хапки чакат блажено на масата у дома с чаша бира за разкош. Как ли да им устои В.? Няма начин! Имах пакет хамон, както и половин бурканче със сладко от цели смокини - ето така се "родиха" хапките от хамон и смокини. Хубавите идейки се раждат спонтанно, случват се бързо и се изяждат светкавично. 
Продукти:

100 грама хамон
5 броя цели смокини от сладко

Приготвяне:

Приготвянето е елементарно и лесно като детска игра. Завивате всяка смокиня в парче хамон и вече имате чудни парти хапки. Ще искате още и още след всяка следваща, повярвайте ми. Не бях опитвала комбинацията от месо и сладко досега. Сирене, кашкавал, мляко, извара и прочие + сладко - да. Но това се оказа съвсем ново за мен, и изключително вкусно.


И няколко снимки от последното ми посещение на Тревненския балкан. Колкото и пъти да се завръщам там, винаги ми е мило, любимо и интересно.
Трявна е единственото градче, след родното ми, в което колкото и пъти да ходя, все оставя блестящи отблясъци в паметта ми. 
Атмосфера, начин на живот, население - всичко ми е скъпо!

2 коментара :

  1. Ммм вкусно!А манастира е много специално място за мен. Всъшност ми е любимия.Както и Етъра. Виж за Трявна ти знаеш :)

    ОтговорИзтриване
  2. Харесва ми определението за идейките:))) А местата са сред честите ми дестинации в България. Много красиви снимки, Габи и на храната и другите. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря за посещението ви!