вторник, 25 април 2017 г.

Смокинови кошничкиСъвършенството си е съвършенство, дори бонбоните да имат различен вкус. И слава Богу, че са различни на вкус! Би било твърде просто, ако всички бонбони си приличаха. Така човек има възможността да опита различни съвършенства.
Бонбоните, които виждате на снимките са си истинско съвършенство за небцето. На вид не са нещо уникално, но пък и не трябва да са с уникална визия. Все пак са домашно приготвени. 

Продукти:

200 грама натурален шоколад 75% какао
50 грама орехови ядки, натрошени
сладко от смокини, домашно*

*Сладкото е лично мое производство и знам какво съм сложила при приготвянето му. Направено е с 80 % плод и 20% кафява захар. Кафява захар използвам все по рядко през последните месеци, така че тази година дори смятам да направя домашните сладка без захар - 100 % плод. Дано ми се получат. Ако някой от вас, четящите е правил - нека сподели. Благодаря! 

Приготвяне:

Разтопете 140 грама от шоколада на водна баня.
Облейте вътрешната страна на хартиени форми за бонбони с шоколад.
Наредете формичките в широка чиния и поставете чинията в хладилник за 30 минути. След това напълнете черупките със сладко от смокини.
На всеки бонбон аз сложих по 1 чаена лъжичка сладко. 
Разтопете останалите 60 грама шоколад на водна баня.
Сложете по една чаена лъжичка шоколад върху сладкото с което сте напълнили кошничките. Отгоре поръсете с натрошени орехови ядки. 
Върнете чинията в хладилник за 30 минути. 
След това отстранете внимателно хартиените формички. 
Съхранявайте бонбоните в кутия на стайна температура, ако температурата позволява, или в хладилник.
Приятен апетит!
Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!