четвъртък, 1 февруари 2018 г.

Безглутенова паста с чери домати, бекон и пармезан

Вкусна и лесна за приготвяне паста без глутен. С много чери домати и бекон, които придават цвят в чинията и правят сивите зимни дни по - цветни и усмихнати. 
Пастата без глутен е от царевица, което я прави една идея по - жълта. Така цветовете в чинията са още по - усмихващи и топлещи. 

За овкусяване на пастата съм използвала само чесън и пипер меланж, които са напълно достатъчни. Гъбите и бекона също отпускат своите аромати, а в съчетание с чесън се превръщат в истинска ароматна бомба. Обожавам аромата на тези продукти, съчетани по този начин. Именно и затова, това е пастата, която приготвям най - често. 
Продукти:

200 грама безглутенова царевична паста
200 грама чери домати
100 грама пармезан
200 грама свински бекон
150 грама гъби печурки
20 грама краве масло
1 скилидка чесън
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка пипер меланж
Приготвяне:

Сварете спагетите в голямо количество подсолена  /тук сложете солта/ вода за 9 - 12 минути като бъркате периодично за да избегнете слепване. 

Почистете и смелете скилидката чесън в преса. 
Нарежете чери доматите и гъбите на четвъртини, а бекона на кубчета.
Загрейте маслото в дълбок тиган и запържете скилидката чесън.
След това добавете бекона, гъбите и чери доматите. Задушете за около 10 минути. 

Аз задушавах докато спагетите се варяха. Времето беше напълно достатъчно.
По време на задушаването разбърквах от време на време и отделях люспите на доматите, защото не харесваме да има люспи от домати в храната. Ако не желаете да се занимавате с отделяне на люспи по време на задушаването, обработете доматите предварително. 
Как?! 
Сложете вода в тенджера да заври. Потопете доматите за около минутка във врялата вода, а след това ги сложете в купа със студена вода. Обелете внимателно. Така вече са готови за използване в плънката. 


Отцедете спагетите от водата и ги сложете в дълбока купа.
Добавете подправките /пипер меланж/ и плънката. Разбъркайте  внимателно, за да може плънката да се разпредели равномерно по спагетите.
Сервирайте и поръсете с пармезан.
Приятен апетит!
Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!