събота, 28 април 2018 г.

Food Revolution Day 2018

На 18 и 19-ти май 2018 година ще се проведе Food Revolution Day под наслов "Повече плодове и зеленчуци, по - малко тесто и захар"

През тези два дни, много последователи и посланици на Джейми Оливър и неговата глобална инициатива ще организират събития, свързани със здравословен начин на живот и хранене при децата.
На 19-ти май 2018 година аз също планирам да се включа с кулинарна работилница за деца в гр. Пловдив. Ще се състои се от 30 деца на различна възраст. Ако сте от Пловдив и имате дете, ще се радвам да го доведете, за да му покажем заедно, правилният път към по - добрият и вкусен начин на живот. 

Както всички Вие, скъпи читатели, знаете, държа много на здравословното хранене и начин на живот. Целта ми е да насоча вниманието на децата към здравословното хранене и да им покажа, че здравословната храна, освен че е полезна, е и много вкусна.

Много деца в България, а и по цял свят, консумират прекалено много вредна храна.

Аз съм от хората, които не гледат телевизия, но се случва понякога. Не гледам, защото на всяка десета минута пускат реклами. 
Рекламират предимно лекарства и вериги заведения за хранене. Има някаква ирония във всичко това, не мислите ли?! Храним се в тези "неповторими" вериги заведения, а след това отиваме и си купуваме всички онези лекарства, които ни рекламират.  

Защо не се рекламират зеленчуци, плодове или различни видове спорт?! 
С всички тези реклами ни разболяват още повече, промивайки ни мозъците. Пристрастяваме се физически и психически към тях, а това е един от най - тревожните странични "ефекти" на увеличаващата се зависимост от евтини въглехидрати с висок гликемичен индекс.

Хранейки се с повече плодове и зеленчуци, ние сме в хранителна хармония с гените си. Да не забравяме, че плодовете и зеленчуците са първичните източници на въглехидрати за човека още отпреди хиляди години. Не трябва да ги изваждаме напълно от дневният ни хранителен прием или да ги заменяме с полуфабрикати и "бъкани" с какво ли не храни, в цветни опаковки; които не са съществували преди десетки хиляди години. 
Човекът е единственият отговорен за това, което му се случва, и промяната към по - добро зависи единствено от него! Затова, Хранете Вас и децата ви, осъзнато! 

Изключително лесно е да имате безкрайно разнообразие от ястия, като използвате храни, които обичате Вие и децата ви. Мисля че сте съгласни с мен?! 
Хранейки се осъзнато и с правилната храна, ние сме способни да станем добър пример за децата си и за околните! 

Не забравяйте, че най - вкусната храна на света е онази, която ние сами си произвеждаме и приготвяме. С домашно приготвена храна и подходящите плодове и зеленчуци, можете да стигнете до сърцето на всяко дете. 

На какво ухае детството на децата ви?! Коя е любимата ви семейна рецепта?! 
Ако не можете да отидете на работилница на някоя от посочените дати, във вашият град, направете си домашна работилница. Пригответе храната заедно, а защо не и с приятелите на децата ви. Така ще им дадете пример за консумацията на правилната храна, а и ще им покажете, че приготвянето й  е забавно изживяване.

Интересът към храната и загрижеността за живота й, преди да достигне до масата, трябва да вълнува всеки, дори и децата. Защо да не подбудим у тях този интерес още от малки? Нека им покажем, че този вид цветна храна е по - добрият вариант, от другият вид, отлежаващ месеци наред по рафтовете в магазините!

Прегърнете каузата в която участвам! 
За повече подробности следете страницата на Фондация За Храната във Facebook, както и на Food Revolution Bulgaria, отново във Facebook.
Ценна информация за каузата, както и за моята работилница ще публикувам в своята страница Gabriela Tsulin - Food Blogger & Food Photographer във Facebook и в Instagram профилът ми

Няма непосилна задача, ако е споделена задача! Заедно сме по - силни! Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!