сряда, 16 май 2018 г.

Плодово - таханови сандвичи

Радостта от това да си родител, върви заедно с отговорността, която е много тежка. Отговорност за хранене, отглеждане, възпитание и прочие ... и прочие. 
Храната е една от темите, които се дискутират непрекъснато. Едни родители позволяват определена храна на децата си, други - не.  Всеки човек има различна гледна точка за полезно и вредно. Да не забравяме, обаче че идеални родители не съществуват! Ние не сме перфектни същества и не трябва да очакваме от децата ни да са такива. Всички ние, обаче може да помогнем за пресъздаването на свят в който децата ни да растат здрави и щастливи, както и да имат право на истинска и чиста храна!

Food Revolution  е точно това от което има нужда света в който живеем, за да се промени към по - добро и здравословното хранене да стане неотменна част от живота на децата ни. Моите разбирания за храната и инициативата, вече публикувах в тази статия в края на изминалия месец. Ще се радвам да я прочетете, ако вече не сте го направили, разбира се. 

За да има кампании като Food Revolution, трябва да ни има нас - последователите, както и организаторите на идеята от фондация "За храната". Трябва да вярваме, мислим и действаме така, че да покажем правилният път към здравословното хранене на децата ни, а  именно "Повече плодове и зеленчуци, по - малко тесто и захар".  Да не забравяме, че ние сме това с което се храним! Това е израза, който няма да се уморя да повтарям. 

Усилията, които полагаме, за да се хранят децата ни здравословно, винаги трябва са най - добрите. Не мисля, че има родител, който да мисли по различен начин, но дори и да има - те ще са малко. Вярвам в това! Тук е мястото да благодаря и подкрепя всички родители, които ще доведат децата си на кулинарните работилници в цялата страна, както и да ги подкрепя да продължават в същия дух!

Един случаен ден,  ще прозрем и аз и ти, скъпи родителю, колко добра работа сме свършили, и че всичките ни усилия са си заслужавали.
Да бъдеш родител, който отстоява съвременните възгледи по отношение на здравословното хранене на децата, е трудно и съпроводено с различни конфликти, навсякъде и по всяко време. Като започнем от детската площадка, минем през детските градини и стигнем до училищата, където голяма част от децата консумират не това, което трябва и което е добро за тях. Нека бъдем промяната! 

Идеята за този сандвич ми беше дошла през декември, когато във facebook страницата ми Gabriela Tsulin - Food Blogger & Food Photographer споделих за него. Този сандвич е здравословен и засищащ. Реших рецептата ми днес да е точно тази, защото децата обожават сандвичи. Това е една от любимите ми закуски от зимата насам, вярвам че ще стане любима и на децата ви. 

Една от рецептите на Станка Стоянова, която е разработила за работилниците е подобна на моята. Нейната рецепта е за понички. Това е и една от рецептите, които ще изпълним, заедно с децата на работилницата на 19.05.2018 г. в ресторант ТонБонбон, гр. Пловдив. Обещавам, че ще бъде вкусно и весело! 


Плодово - таханови сандвичи

Продукти:

за една порция

1 зелена ябълка
3 - 4 чаени лъжици бадемов тахан
сушени малини
замразени боровинки
сурови тиквени семена

Приготвяне:

Измийте ябълката. Издълбайте вътрешността със специално приспособление за почистване на ябълки. Нарежете ябълката на филийки с дебелина около 5 - 6 милиметра. 
Сложете една ябълкова филийка в чинийка. Намажете с бадемов тахан, поръсете със сушени малини и поръсете със сурови тиквени семена.
Сложете втора ябълкова филийка върху първата. Намажете с бадемов тахан, поръсете със замразени боровинки и поръсете със сурови тиквени семена.
Сложете трета ябълкова филийка върху втората. Намажете с бадемов тахан, поръсете със сушени малини и поръсете със сурови тиквени семена.
Сложете четвърта ябълкова филийка върху третата. Намажете с бадемов тахан, поръсете със сушени малини и замразени боровинки; поръсете със сурови тиквени семена.
Сервирайте с усмивка и добро настроение! Децата имат нужда от това!

Утре очаквайте рецепта от Bionia!
За повече подробности относно инициативата, следете страницата на Фондация За Храната във Facebook, както и на Food Revolution Bulgaria, отново във Facebook.

Ценна информация за каузата, както и за моята работилница ще публикувам в своята страница Gabriela Tsulin - Food Blogger & Food Photographer във Facebook и в Instagram профилът ми


Очаквам всички записали се 30 дечица на 19-ти май в ресторант ТонБонбон, заредени с усмивки и добро настроение!  Ще сготвим заедно и вкусно цели три рецепти, а между изпълнението на рецептите ще има и интересни игри, водени от аниматорите на детския център! Талантливата фотографка Димитра Лефтерова ще се погрижи да запечата този така вълнуващ ден за нас! Очаквам ви с нетърпение! 

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!