понеделник, 28 май 2018 г.

Свежа салата с бакла

Рубриката офис обяд в блога е леко замряла, та реших да я "побутна". 
Рецептата съчетава няколко зеленчука с богато съдържание на витамини и минерали. За разнообразяване на дневното ни меню през този сезон е хубаво да я включваме понякога. Вие имате ли си любима рецепта с бакла? А консумирате ли такава? Ще се радвам ако споделите опита си с този зеленчук. 

Спомням си едно време как си берях бакла директно от градината, белех я и си топях бобчетата в сол. Баклата бе един от най - вкусните зеленчуци, който си похапвах между другото като минех покрай някой корен в градината. Може да се каже, че е един скъп спомен от детството ми. Вие имате ли подобен спомен? След разговор с колега, се уверих, че не само аз имам такива хубави моменти. 

Свежата салата с бакла е лесна, бърза и свежа. Вместо традиционно използваният балсамов оцет, този път заложих на прясно изцеден лимонов сок. За аромата на салатата се доверих на любима моя подправка - копър.

Разнообразието от цветове и вкусове в чинията носи усещане за изобилие. Съставките в салатата са малко, но добре подбрани и балансирани. 

Продукти:

200 грама прясна бакла
1 морков
1 домат
пресен копър
зехтин на вкус
лимонов сок на вкус
сол на вкус

Приготвяне:

Почистете баклата от крайчетата и я нарежете на парченца.
Обелете моркова и го нарежете на колелца или половинки. 
Нарежете домата на малки хапки. 
Сложете всички продукти в купа, заедно с подправките и разбъркайте. 
Приятен апетит!

За десерт към тази вкусна салата избрах Amarabar  с черница и бял шоколад. Знаете, че ми е любима, защото много пъти съм споделяла с вас в публикациите си и в сторито си в instagram профила ми. 
Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!