сряда, 3 септември 2014 г.

Сладко от малини в Мултикукър

Миналата седмица ми беше седмицата на домашно приготвените сладка. 
Направих сладко от боровинки, последва го сладкото от смокини, а накрая и сладко от малини. Много съм щастлива, че имам домашно приготвени сладка, и то от мен самата. Не че има нещо кой знае колко трудно в приготвянето на сладко, особено ако имате помощта на Мултикукър, като в моя случай. 
Тази машина ми влезе в голяма употреба! Откакто съм я закупила не съм се спряла и за ден да я използвам, като изключвам почивните дни. Много обичам малини, но никога не съм опитвала сладко, приготвено само от тях. Баба ми винаги е смесвала малини и ягоди, защото и двата вида плодове са били в ограничени количества в градината. Сместа от тези две плодчета, превърнати в сладко е истинска ароматна бомба. Затворени в бурканче- на едно място, имам чувството, че се надпреварват- кой ще мирише повече... и повече!
Късно е вече да приготвям такова сладко, но нали затова е баба?!
Малинките бяха толкова прецизно подредени в щайгите, че не ми се щеше да развалям редът им, но се ноложи! Ароматът на малини, който се разнесе из кухнята ме провокира да направя голямата немска палачинка, т.к. исках да го опитам топло, топло, като в детските години, когато се навъртах с филия хляб около баба, чакайки сладкото да е готово.Продукти:

2 кг малини
1 кг бяла захар
9 гр лимонена киселинаПриготвяне:

Измийте и почистете малините. Поставете ги в дълбока купа и ги поръсете със захарта. Оставете ги така за един- два часа, за да си пуснат сока. 
Прехвърлете ги в съда на Мултикукъра. Затворете капака му.
От бутона ''Menu'' настройте програма ''Jam''. Натиснете бутона''Cooking Time'' и задайте време 1 час и 45 минути. След като минат 30 минути от началото и остане 1 час и 15 минути, отворете капака на кукъра и оставете така докато програмата завърши. След 
това оставете да се охлади, но не напълно. Напълнете бурканчетата, затворете ги и обърнете надолу с капачката. От посочените продукти излизат шест бурканчета по 400 гр /тези от снимките/ + 1/4 бурканче. 
Приятен апетит!


2 коментара :

 1. Здравейте, лимонената киселина пак към края ли се прибавя?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте,
   Лимонената киселина се прибавя към края, да!

   Изтриване

Благодаря за посещението ви!