петък, 28 ноември 2014 г.

Пилешка супа

Като пиша тази публикация се сещам за книгата "Пилешка супа за душата", която имах възможността да прочета миналия месец. Изключително приятна книга, чете се леко, омайваща е и ни въвлича в различни истории. Прочетох я на един дъх. Поднасям ви един цитат от книгата: "Не се тревожи от неуспеха. Тревожи се за шансовете, които ще пропуснеш, ако не опиташ." 
Избрах точно този цитат от книгата, за да ви мотивирам да опитвате винаги и всичко в живота. Да не се страхувате от неуспехите и само заради вероятността от тях, да не опитвате. 
В живота си съм опитвала винаги, във всяко едно отношение, подтикната непрестанно от мисълта, че мога да загубя, но пък мога и да спечеля. Тревогите се дължат на неуспеха, те от своя страна, често се дължат на пропилян шанс, а той- на загубената надежда. За това мили хора, имайте надежда, колкото и абсурдна да е понякога. Не я оставяйте да излети от Вас, защото в основата и на най- малкото нещо се крие тя- Надеждата.
А сега вижте как да си приготвите вкусна пилешка супа с помощта на Мултикукър. Ако не разполагате с такъв, то направете я в тенджера, на котлона. Описала съм как да я приготвите и по двата начина.

Продукти:

1 морков
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
1 картоф
1 домат
200 гр пилешко месо от гърди, сварено
1 голяма глава стар лук
3-4 с.л. начупено фиде
2-3 с.л. зехтин
1 ч.л. девисил
1 ч.л. ронена чубрица
сол на вкус

за застройката:

2 яйца
3-4 с.л. кисело мляко
Приготвяне:

В Мултикукър:

Обелете и нарежете морковът и картофа на малки кубчета.
Почистете пиперките от дръжките и семената и ги нарежете също на малки кубчета.
Обелете и  пюрирайте домата. Може да го нарежете и на малки парченца, ако не желаете да е пюриран.
Почистете една голяма глава стар лук от люспите и го нарежете наситно.
Сложете всички изброени до момента зеленчуци в съда на Мултикукър.
Прибавете начупеното фиде и зехтина, долейте с два литра гореща вода, разбъркайте.

Включете Мултикукър, затворете капака,  натиснете бутона “Menu”, изберете програма “Stew”, задайте време на готвене 30 минути от бутона “Cooking Time”. Натиснете бутона “Start”. Малко преди краят на програмата /около 5 минути/ отворете капака. 
Прибавете пилешкото месо, нарязано на дребно, сол на вкус, чубрица и девисил; разбъркайте. Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко, разбъркайте до образуване на еднородна смес. Прибавете около 2-3 с.л. от супата при млякото и яйцата и разбъркайте. Прибавете сместа в супата на тънка струя, като разбърквате постоянно.
Оставете Мултикукър да довърши програмата и изключете от захранването.

В тенджера, на котлона:


Обелете и нарежете морковът и картофа на малки кубчета.
Почистете пиперките от дръжките и семената и ги нарежете също на малки кубчета.
Обелете и  пюрирайте домата. Може да го нарежете и на малки парченца, ако не желаете да е пюриран.
Почистете една голяма глава стар лук от люспите и го нарежете наситно.
Сложете всички изброени до момента зеленчуци в дълбока тенджера.
Прибавете начупеното фиде и зехтина, долейте с два литра гореща вода, разбъркайте.

Сложете тенджерата на котлона и варете за около 20-25 минути, или толкова, колкото е необходимо, за да се сварят зеленчуците. Като се сварят прибавете пилешкото месо, нарязано на дребно, сол на вкус, чубрица и девисил; разбъркайте. Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко, разбъркайте до образуване на еднородна смес. Прибавете около 2-3 с.л. от супата при млякото и яйцата и разбъркайте. Прибавете сместа в супата на тънка струя, като разбърквате постоянно. Дръжте на котлона още 2-3 минути и дръпнете настрана.

Приятен апетит!6 коментара :

 1. Чудесна топла и питателна супичка, особено сега по време на вирусите силно се препоръчва. Благодаря за съветите, Габи! Прекрасни почивни дни!

  ОтговорИзтриване
 2. Анонименноември 28, 2014

  Здравейте, страхотни рецепти с прекрасни указания и снимки.Много ми се иска да разбера има ли миризма при готвенето, тъй като не разполагам с абсорбатор и ми е малко помещението.Досега готвя в тенджера под налягане, в нея става много бързо, но само варено.Ще се радвам да споделите и това.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте. Миризма при самото готвене с Philips Multicooker няма, но след като отворите капака, при завършена вече програма излиза пара и миризма за минутки.
   На мен ми харесва това, че не включвам абсорбатор при готвене с Multicooker, защото не ми допада особено шумът при работа. Когато готвя слушам музика или гледам тв, а абсорбатора ме смущава.
   Според мен Multicooker е чудесен уред и не съжалявам нито за миг, че го имам.
   Поздрави!

   Изтриване
  2. Анонименноември 28, 2014

   Благодаря за отговора, пиша писмо на Дядото,Весели празници и молба да Ви досаждам за консултации, ако съм била послушна.

   Изтриване
  3. Ще се радвам да съм ви била полезна и с удоволствие ще ви помагам със съвети при готвенето с Multicooker, естествено ако е на Philips т.к. имам поглед само върху него.
   Лека и спокойна нощ!

   ПП: С пожелание дядо Коледа да ви навести с най- добрият уред!

   Изтриване
 3. Габи, и аз правя супите така гъстички! Вкусна, засищаща, тъкмо за студените дни!
  Поздрави и успешна седмица

  ОтговорИзтриване

Благодаря за посещението ви!