събота, 8 ноември 2014 г.

Канелени поповърс

Сигурно се чудите какво е това поповърс?! Казано честно наименованието и за мен беше доста непознато до момента. Не бях опитвала палачинка във въздушна форма, но ето че и този момент настъпи. В Pinterests, може да срещнете доста рецепти, а може да използвате и своята рецепта за палачинки, както в случая направих аз. Лесни за приготвяне, изключително бързи и светкавично свършващите поповърс, изпекат ли се веднъж във фурната ви, повярвайте ми, няма да спрете да мислите за тях. Срещала съм ги в български кулинарни блогове и сайтове, но не ми бяха правили впечатление. Докато един ден случайно не ги срещнах в Pinterests, и се влюбих в тях. От прословутия ден до момента в който ги приготвих, бяха постоянно в съзнанието ми. Не можех да се отърся от мисълта за тях, и ето ги на дневен ред с публикация.Продукти:

250 милилитра прясно мляко
250 грама бяло брашно
3 яйца
2 чаени лъжици канела
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици краве масло, разстопено
1 чаени лъжици бурбонска ванилия
щипка сол

за намазване:

2 - 3 супени лъжици краве масло, разтопено
пудра захарПриготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. 
Смесете млякото, брашното, яйцата, захарта, маслото, ванилията, канелата и солта в купа и разбъркайте до получаване на еднородна смес. Може да използвате миксер или блендер, което ви е по - удобно за работа. Намажете обилно отворите на тавата за мъфини с масло. Напълнете всеки отвор до 2/3 със смес. Печете около 25 - 30 минути до добиване на кехлибарен цвят. 

Като ги изпечете, оставете ги в тавичката за 3 - 4 минути, а след това ги поставете в плато. Намажете ги с краве масло. А след това поръсете обилно с пудра захар.
Сервирайте топли с чаша мляко или горещ шоколад. 
Да ви е сладко!


Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!