четвъртък, 29 януари 2015 г.

Парти хапки

Тези малки парти хапки бяха част от трапезата ни на Ивановден. Закъснявам с публикациите, но това е от липса на време. Имам публикации чакащи реда си още от есента, а може би ще почакат до тази есен.
Парти хапки приготвям за първи път и казано честно се чудя как досега не се бях сещала да приготвям за приятни поводи като този.
Свършиха светкавично бързо, което ме зарадва и подкани да приготвя отново. Този път документирано със снимков материал, за да можете и вие, читателите, да им се насладите и евентуално да приготвите.
Продуктите за хапките не са много, а сглобяването е като детска игра. Всички продукти с изключение на топеното сирене са от Lidl, така че с едно пазаруване, може да се снабдите с почти всичко. Може да закупите салама, готово нарязан- за улеснение, както направих аз. Ще ви спести време, а и ще е с по- правилни и тънки форми от този, който евентуално бихте могли да нарежете сами, освен ако нямате машина за рязане у дома. 
Може да смените местата по подредбата на продуктите. Това зависи от фантазията, която имате и от усета ви за подредба. Маслините имат леко резлив привкус, който се съчетава приятно с млечните продукти и салама. 
Продукти:

200 гр шпек салам с парченца пипер
150 гр кашкавал 
1 кутия топено сирене "President"
70 гр зелени маслини 
черен пипер на вкус
сол на вкус

Приготвяне:

Нарежете кашкавала на тънко и на триъгълници с големината на топените сирена. За по- лесно отрежете едно голямо парче кашкавал, подредете триъгълничетата топено сирене едно до друго. Внимателно изрежете. Отгоре сложете по една маслинка. 

Шпек салама нарежете на тънко и сгънете на две, а след това на четири. Сложете по две парченца едно до друго над маслинката. 
Поръсете със сол и черен пипер на вкус.

Приятен апетит!6 коментара :

 1. направо си е забавно.
  Не ми е идвало на ум в къщи да ги поднасям така.
  Е сега ще ги изненадам

  ОтговорИзтриване
 2. Много апетитни хапки, Габи! Правила съм нещо подобно, но с други продукти. Твоята идея ми хареса много!

  ОтговорИзтриване
 3. Ех, че сладурски, направо са си парти-наядки:)

  ОтговорИзтриване
 4. Много симпатични хапки!Чудесни са за ненадейни гости,а и за подхапване пред телевизора ;) Хубав ден,Габи!

  ОтговорИзтриване
 5. Грабвам си една вкусна "шпага" и бягам, Габи. :)
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 6. Чудни хапки, като малки платноходки! Лесно и апетитно!
  Приятна петъчна вечер, Габи!

  ОтговорИзтриване

Благодаря за посещението ви!