петък, 23 януари 2015 г.

Сладко от ябълки и канела

Ябълки + Канела е велика комбинация, нали?! Именно и за това реших да приготвя сладко от ябълки и канела. Имам опит със сладката в мултикукър от лятото, за това реших, че и това сладко ще направя с негова помощ.
От известно време насам имах ябълки, които ако не бях употребила, щяха да се развалят. Десерти не ми се правиха, защото бях в етап на пренебрегването им. Пресни не обичам да ги хапвам, защото не ги харесвам- предпочитам зелените. Е, какво друго, ако не сладко?! И ето, че след по- малко от час имах сладко с меден цвят и канелено ухание. Ако обичате ябълки или по- точно сладко от тях, това е рецептата, която бих ви повтаряла, и повтаряла, и повтаряла... да изпробвате, защото е вкусно. Продукти:

1 кг червени ябълки
500 гр захар
2 пръчки канела
сокът от 1 лимон, прясно изцеден

Приготвяне:

Обелете и почистете ябълките от семената.
Нарежете ги на малки парчета. 
Сложете перчетата в съда на мултикукър, поръсете със захарта, прибавете сока от лимона и пръчиците канела.
Включете мултикукър, натиснете бутона "Menu" и изберете програма "Stew".
Натиснете бутона "Cooking Time" и посочете време за готвене 30 минути.
Натиснете бутона "Start" и Не затваряйте капака на мултикукър.
Излиза доста пара, затова поставете мултикукър в близост до абсорбатор.
Разбърквайте от време на време. След приключване на програмата оставете да изстине дотолкова, че да може да го прехвърлите в буркан. От 1 кг ябълки излиза 500 гр сладко. Може да оставите пръчките канела в сладкото, а ако не желаете- отстранете ги. Затворете капачките и обърнете надолу. Приберете в хладилник след като изстине напълно. Може да съхранявате така до един месец. Ако няма да го използвате скоро, по- добре стерилизирайте.
Приятен апетит!

10 коментара :

 1. Чудесно ухае, Габи!
  Хубав петък от мен!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Дани! Наистина ухае чудедно.
   Усмихнат петък!

   Изтриване
 2. Обичам ябълки и канела!
  Снимките са чудесни, Габи!
  Поздрав! Хубав петък!

  ОтговорИзтриване
 3. Габи,това е любимата ми комбинация-ябълка с канела!Представям си какъв аромат се е носил из кухнята ти,приготвяйки това сладко!Ох,вземам си едно бурканче,че не мога да му устоя!Усмихнати почивни дни! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И на мен ми е любима публикация. Ябълка и канела, няма по- добра от тази :)
   Усмихнат уикенд и на теб :)

   Изтриване
 4. Е, уцели ме направо в сърцето/небцето, Габи. ;) Прекрасно сладко, прекрасно! И знаеш ли, никога не съм опитвала, по нашия край не консервираме ябълки (голяма грешка ми се струва). Мисля, че трябва да поставя аз началото. ;) Габи, наистина ми хареса страшно много!
  Хапни си някоя палачинка, бисквитка или филийка с това златно вълшебство и заради мен. :) Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Приготви си, Гери. Става много бързо. Аз използвам ябълките за сок предимно и сега за първи път правя сладко. Баба ми прави сладко от ябълки, но го смесва с други плодове. Това е първото изцяло ябълково сладко, което приготвям. А още в неделя ще си хапнем с палачинки :) На филийка го опитахме и е превъзходно, а става и толкова бързо.
   Препоръчвам ти го с две ръце. :)
   Спокойна вечер

   Изтриване
 5. Габи, чак у дома ми замириса на домашен уют - ябълки+канела. :)
  ...а снимките са много апетитни!
  Прегръдка и прекрасни почивни дни!

  ОтговорИзтриване
 6. Благодаря, Хриси! Приятни почивни дни и на теб и семейството :)

  ОтговорИзтриване
 7. Сладко - Jam това е правилната програма. Започнах с програма Stew, както е в рецептата и сладкото кипна така, че излезна от границите на купата. За малко да прелее навън. Веднага изключих уреда от тока и бърках, докато спадне сместа. После включих на Сладко - Jam, зададох време 20 минути, варих при отворен капак и готово. В коментарите до тук не видях някой да е споделил за направено по този начин сладко. Аз съм първата и не съм съгласна с избора на програма. За сладкото мога да кажа, че е много добро. Само коригирайте програмата.

  ОтговорИзтриване

Благодаря за посещението ви!