петък, 20 февруари 2015 г.

Дестинация: Парк "Острова", Пазарджик

Миналата седмица ходихме на разходка до парк "Острова", намиращ се в град Пазарджик. Посещаваме парка за първи път тази година и общо за втори. Първия път скулптурните фигури на анимационни герои от последните споделени снимки липсваха, и така бях приятно изненадана като ги видях.
Денят беше много слънчев, както се вижда от снимките, имаше много деца, деца и деца и родители- да ти се напълни душата от детски смях и приказки. В този ред на мисли ще ви споделя един кратък разговор между момиченце /видимо на около 2 - 3 години/ и баща, на който бях свидетел още на входа на парка.
Момиченцето седнало на земята с детски телефон в ръка, бащата на около метър, запътил се към входа/изхода на парка.

- Хайде, тати, да вървим!
- Точно сега ли? Търсят ме по джи-ес-ема! А-ло-о?
- Тръгваме!
-Не мо-о-га сега!

От цитираното едва ли бихте добили представа, защото не мога да опиша маниерите на детето, но пък усмивката и настроението, което ми предаде още от входа не ме напуснаха цял ден. Колко хубаво било да имаш дете и то да те зарежда с усмивки и добро настроение, дори в моментите, когато не ви се подчинява, а проявява характер.

В парка ще срещнете както интересни скулптури, така и животни, които са характерни за зоо градини с тази разлика, че тук не се заплаща, за да гледаш. 
Обичам животните и винаги ми е интересно да ги наблюдавам. Животните не са много като наличност, но пък са красиви- нека децата свикват с тях, защото с годините любовта им ще расте.
Има много пейки и места за отдих на припек, както и големи алеи, където децата карат колела, ройлери или играят игри. Има и занималня /на една от снимките по- долу ще видите/, но не работеше в деня на посещението ни. Пожелавам си и в Пловдив да открият подобна в някой от парковете.

Много ми хареса идеята за пресъздаване на герои от стари, но незабравящи се приказки в скулптури. Така децата разбират за приказките и героите им, такива каквито бяха едно време. В интерес на истината, сега има много нови книжки и анимации и съм останала с впечатлението, че онези с които сме отгледани ние са останали в миналото. Тъжно е, или поне на мен ми е такова, именно и затова си направих селфи с червената шапчица. А книжките, които пазя от детството си ще предам на децата си след време и никога няма да оставя да се трупа прах от забрава върху тях.

Сега ви оставям в компанията на снимките и ви пожелавам много усмивки и добро настроение от днес, та чак до неделя вечерта. Прекрасен уикенд!

10 коментара :

 1. Много е красиво и забавно и снимките ти едни такива приказни. Благодаря ти, че сподели, Габи!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Красиво е, Кате! Като ми дойдеш на гости ще те заведа :)
   Усмивки и прегръдки ти пращам.

   Изтриване
 2. Габи, много е красиво и явно поддържано! Прекрасна разходка сте си направили и се радвам, че разходихте и нас!
  Прекрасни почивни дни с прегръдка, мило момиче!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Права си, Хриси. Много е поддържано. Кмета им прочетох, че се грижи добре за да си имат всичко в Пазарджик. Личи си.
   Прекрасни да са и за теб почивните дни.

   Изтриване
 3. Ех,че хубава разходка сте си направили,Габи!Вече нямам търпение времето да се затопли и да открием сезона на разходките сред природата.Снимките ти ме заредиха с много слънчево настроение.Прекрасни са!Хубав уикенд и прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И аз като теб нямам търпение да се стопли времето и да започнем с разходките, защото много обичам природата. Това стоене вкъщи през почивните дни започва да ми действа лошо и отекчаващо.
   Прекрасен уикенд и на вас.
   Прегръдки!

   Изтриване
 4. Много хубав парк. И аз го видях за пръв път миналата година, но снимките се залутаха някъде :)
  А анимационните герой явно са нови. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Наистина е много хубав, Нати. Анимационните герой са от септември доколкото разбрах от познати днес. Останах приятно изненадана като ги видях.
   Слънчеви събота и неделя.
   Поздрави!

   Изтриване
 5. Много интересно място, не знаех за него. Ето повод да отида натам, когато съм си у дома :) Имам и любима бивша колежка от този град :)
  Благодаря за разходката.
  Усмивка от мен :)

  ОтговорИзтриване
 6. Наистина парка ни е едно чудесно място подходящо за разходки, за спорт, за малки и големи! Чудесна разходка сте си направили :)
  Поздрави и слънчев уикенд! :)

  ОтговорИзтриване

Благодаря за посещението ви!