вторник, 8 септември 2015 г.

Пълнозърнест хляб с мед и мляко

Сигурно всички сте опитвали хляб вита!? Е, този хляб много прилича на него като текстура и вкус, но без излишните добавки и подобрители! Това е един от най - вкусните хлябове, които съм хапвала. И двата вида брашна, които съм използвала са мляни в каменни мелници, което автоматично го причислява към списъка на здравословните хлябове. Е, с едно маалко изключение - маята! Но може да затворим очи за секунда, нали?!
Машината за хляб се справи блестящо, както винаги! Моята намеса в направата на хляба беше само да подбера съставките, всичко останало дължа на нея!Продукти:


300 гр бяло брашно

300 гр  пълнозърнесто брашно
200 мл прясно мляко, топло
3 с.л. пчелен мед
1 с.л. краве масло, меко
7 гр кафява сол
20 гр прясна мая
Приготвяне:

Разтворете маята в прясното мляко, сложете течността в контейнера на хлебопекарната. Добавете останалите течни съставки, а върху тях изсипете сухите такива.
Изберете програма за бял хляб - обикновен. 
При мен програмата за хляб с добавки е с времетраене 3 ч и 15 минути, но при различните машини, съответно е различна. След приключване на програмата извадете хляба върху метална решетка, напръскайте го с вода и го покрийте с хавлиена кърпа. 
Приятен апетит!
4 коментара :

 1. Габи, чудесно изглежда! Плътен и засищаш хляб ще да е бил. :)
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 2. Изглежда чудесно, Габи! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 3. Габи, снимките ти стават все по-красиви и красиви! Хлебчето е чудно, но няма начин, след като ти си го правила:). Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, миличка! Липсваше ми много! Надявам се да се завърнеш с вълна от нови и интересни рецепти! А за хлебчето - благодаря! Машината се справя блестящо, а аз само и помагам. Прегръдки!

   Изтриване

Благодаря за посещението ви!