петък, 16 септември 2016 г.

Палачинки с амарант и овесени ядки

На пръв поглед изглеждат съвсем обикновени палачинки с брашно, според думите на В. Той изобщо не предполагаше, че вътре е "онова нещо", което съм варила предния ден, т.е. амаранта. И как би могъл да предположи, след като в блендера се смля на прах и пяна? Да не отварям дума и за овесените ядки. 
По принцип си ги бях приготвила да имам поне за два дни за закуска, ама плановете ми се объркаха тотално. Палачинките заминаха за по - малко от 5 минути, а ги приготвях поне 15. То вярно, че от посочените количества не излизат кой знае колко много, около 15, ама все пак. 
Продукти:
100 грама сварен амарант
100 милилитра прясно мляко
50 грама овесени ядки
3 супени лъжици зехтин
2 яйцаПриготвяне:


Поставете всички продукти в чашата на Нутрибулет.

Поставете острието за извличане на хранителни вещества на Нутрибулет.
Поставете чашата върху основата с мотора, натиснете надолу и завъртете, за да закрепите здраво чашата към основата на мотора.
Наблюдавайте процеса на извличане: следете консистенцията, която се образува в чашата.  Трябва да получите смес като за палачинки.

Сложете тиган за палачинки да загрее на висока степен на котлона. 
Когато загрее достатъчно, намалете степента на половина и изпечете палачинките.
Пекат се за около 30 секунди от едната страна  около 10 от другата. 
От посочените количества продукти излизат около 15 броя палачинки. 
Приятен апетит!2 коментара :

  1. Не знам Нутрибулета или ти вършите чудеса, но определено сте добър екип:). А факта, че палачинките са свършили бързо е достатъчно красноречив за вкуса. Поздрави, Габи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много вкусни "баха", Кате! Много жалко, че свършиха бързо, но пък това е повод да направя отново. Ще експериментирам. В това ме бива. Поздрави, сърдечни!

      Изтриване

Благодаря за посещението ви!