сряда, 5 октомври 2016 г.

Да встъпиш в дълбоките води на брака

Преди повече от 5 години, той ме прегърна. 
Прегърна ме, както се прегръща първа любов, с любопитство и страх, със затворени очи и отворени обятия. Така се случва винаги при първата любов. 
При мен обаче, любовта дойде толкова бавно, че си мислех, че не е любов. Всеки ден тя растеше, но толкова незабележимо, че не го забелязвах. Но един ден осъзнах, че сърцето ми се е изпълнило с любов. От този ден нататък, то никога не е било празно. Тогава разбрах, че Той е човека! От този миг животът ми бе подчинен на любовта ми към него. Имах чувството, че съм го познавала цял живот, и съм сигурна, че ще бъда с него до деня, в който умра.Винаги съм мислила, че човек не може да даде обещание, докато не се влюби истински. Онова, което знам сега, е, че човек не може да обича истински, докато не даде обет за задължение и вярност. 
Бракът е един танц, който двама души изпълняват, докато живеят в една и съща къща. Всичко останало, свързано с него е само една хартийка. Целта на живота ни след сключването му, не е как да намерим радост в него, а как да донесем на света повече любов и истина. Женим се, за да си помагаме един на друг в тази задача.
Бракът, противно на това, което повечето хора мислят за него, не е път, осеян с рози. По - скоро е обратното: той е тясна и трънлива пътека, която се вие по ръба на дълбока пропаст. Трябва да си страхотен балансьор, за да не се озовеш на дъното.
Знам, че маршрута ни от тук насетне ще трае много дни и нощи, и сред дните освен слънчеви ще има може би и мъгляви, и може би тук - там по някоя буря, но това е неизменна част от живота. Надявам се да запазя вдъхновението и нетърпението, и тръпката, че предстоят много невероятни неща.. Може би прости неща... Или вълшебни... Любов... Очакване... Топлината на една ръка... Детски смях... Романтични нощи... Мила дума... Нежна целувка... Толкова много вълшебства!Благословена съм с лукса на всички дребни жестове, с които той показваше през всичкото това време, че ме обича. Той е най - безупречният, най - внимателният, най - загриженият мъж, който мога да имам, за да се грижи за мен във време на всякакви трудности. И все пак и за жалост, често се превръщаше във фокуса на моя гняв. 
Именно за това любовта в една връзка не е пълна или завършена. Тя трябва да бъде еластична, гъвкава, приспособяваща се. 
Истинската любов е само онова, което ние даваме. Това е всичко. Тя е болка, удоволствие, вяра, саможертва и способност на издържаш, да правиш компромиси, тя е всички тези неща, и готовност да отвориш сърцето си и да ги приемаш. Любовта, която можеш да докоснеш, която може да те успокои и да те пази: любовта, която мирише и има вкус на нещо познато, макар не винаги да е сладка. Любовта, тя не е нищо повече от кожа и дъх. Тя може да стане с времето така естествена и необходима като водата.

В. не е правилният мъж, но не е и неправилният мъж. Той е просто мъж. Моят съпруг. Този, когото избрах в деня, в който го избрах, и точно сега планирам да го избирам през остатъка от живота си. 
Омъжих се за В., защото сърцето му бе голямо и смело, достатъчно голямо и смело да ме очарова.

14 коментара :

 1. Честито на прекрасното семейство!
  Пожелавам ви любов - нежна и вълнуваща,
  дълъг семеен живот, изпълнен с щастие и детски глъч,
  взаимно разбирателство и приятелство,
  благоденствие, много радостни мигове
  и всепоглъщаща обич!
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 2. Честито, Габи! Бъдете все така влюбени, много щастливи и нека има само слънчеви дни за вас, без мъгли и бури.
  С толкова отдаденост и любов си описала трепетите около този важен за вас ден, че почти ме остави без думи.
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 3. Още веднъж, Честито, Габи! С нетърпение чаках тази сватба, радвах се на любовта ви и съм убедена, че ще се радвам и занапред. Прекрасни сте! Обичайте се, влюбвайте се все повече един във друг и се наслаждавайте на прекрасните мигове заедно, а когато има бури, заедно ще ги преодолеете. Без бури, няма великолепни изгреви, без нощта няма да дойде ден, без кавги няма да има сладко сдобряване:), хора сме, всякакви емоции бушуват в нас... Прегръщам ви, бъдете щастливи!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много хубаво си го написала :)
   Благодаря ти, миличка!
   Прегръдки!

   Изтриване
 4. Честито, Габи! Бъдете много щастливи!

  ОтговорИзтриване
 5. Честито, Габи,
  здраве и късмет, семеен уют и топлина, много нежност, любов и щастие!
  Бъдете благословени и топлината на неговата ръка да бъде винаги с теб!

  ОтговорИзтриване
 6. Габчо, бъдете здрави, ценете се, обичайте се и не забравяйте, че дори и да има буря, тя ще отмине и отново ще грее слънце.
  Бракът е игра за двама, не го забравяйте и не спирайте да гледате в една посока.
  Много, много, много от всичко ви желая- деца, топлина, радост, здраве и щастие.

  ОтговорИзтриване
 7. Толкова красиво си го Написала, Габи...и знам защо...защото е се е изляло от сърцето ти...
  Мога само да добавя - вие вече имате всичко, което е нужно и достатъчно за да сте щастливи!
  Очарована съм, че има такива млади хора, вярващи в любовта и брака!
  Ще си позволя виртуална прегръдка и тонове положителна енергия да ви пратя!

  ОтговорИзтриване

Благодаря за посещението ви!