сряда, 7 декември 2016 г.

Панагюрско златно съкровище

Дълги години отлагахме ходенето ни до Панагюрище, защото все изскачаше нещо по - важно за посещение. Ето, че настъпи момента да наминем и там. 
По принцип не съм от хората, които харесват музеите. Никак даже! ☺ Особено онези, които не предлагат беседи и трябва само да разглеждам, без да ми разказват интересни истории.  
Панагюрище е малко градче, което приютява ГОЛЯМА история! Всеки е чел за Панагюрище в учебниците по история, а аз дори го и посетих! Това е едно място с много история, посетете го, защото има какво да видите и усетите! 


2 коментара :

 1. Пред вида на огромни сгради на музеи, в един прекалено студен вид и на мен не ми се посещават музеи. Обаче е факт, че много от тях съхраняват история, дух и интересни неща от миналото. Има сгради, които пък са толкова приветливи, че с удоволствие бих попила всичко, което видя там. В повечето случаи сме попадали на много приветливи уредници, които ни разказват по интересен начин. В Панагюрище съм била като ученичка, тогава ни водеха на образователни екскурзии, но имам много мътни спомени, други неща са ни вълнували в онези времена:))). Чудесни снимки, Габи, има нещо магическо в тях, имам чувството, че си се пренесла някак в друго време, успя да пренесеш и мен. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много си права, Кате!
   Радвам се, че съм успяла да те пренеса там. Много е зареждащо. Очаквах да ми е малко по - безинтересно, но уви. Оправдаха се очакванията ми.
   Поздрави!

   Изтриване

Благодаря за посещението ви!