събота, 23 декември 2017 г.

Чаено - млечна напитка

От както започнах да приемам всекидневно чай от джинджифил се чувствам много по - добре здравословно. 
Усетих полза от него и за състоянието на кожата си. Джинджифилът е богат на витамин С и антиоксиданти, които допринася кожата ни да е здрава, млада и сияйна. 

Джинджифилът има пречистващи свойства, които улесняват елиминирането на токсините и отпадните продукти, от които тялото ни не се нуждае. Полезен е за кръвообращението и за борбата с лошия холестерол. В днешно време все по - често се срещам с хора, които имат лош холестерол.

Наскоро разбрах от приятелка, че чаят от джинджифил и е помогнал в борбата с килограмите. Чаят от джинджифил помага при отслабването по естествен начин. Той има термогенен ефест, който ускорява метаболизма на тялото, а това, на свой ред, гори повече мазнини и калории. Почти всички хора с които съм разговаряла на тема джинджифил ми споделиха, че предпочитат да го приемат като чай. 

Избрах да добавя анасон към напитката, въпреки това, че има специфичен вкус. Анасонът има болкоуспокояващо действие. Той значително подобрява апетита и храносмилането. Анасонът има и антибактериално действие, като доста ефективно се справя с определени бактерии. Страшно много харесвам аромата на анасон, а това е една от причините да го използвам често за овкусяване на месо и напитки.

Откакто прочетох книгата "Можем да сме здрави", започнах доста често да употребявам куркума и то в големи количества. 
Четох доста за куркумата. Някой хора я добавят към кисело мляко, други към чай и прочие. С куркума започват дните си доста хора, в това число и аз. 

Гледам да се снабдявам с куркума от пазари за подправки, а не в готови пакети по големите вериги магазини, защото четох, че не е много качествена тази, която се предлага по щандовете в магазините. Много по - отлежала е и загубила част от лечебните си качества. Преди време, когато я използвах само като оцветител, това не ми правеше впечатление, но сега вече да. 

Добавих и прясно мляко, защото обожавам да пия чай с мляко. Напитката става по - мека, по - нежна и по - успокояваща. Добавям малки количества, защото големите количества мляко не ми се отразяват добре на стомаха. 


Продукти:

2 пакетчета билков чай с джинджифил
3 звездички анасон
1 чаена лъжичка куркума 
100 милилитра прясно краве мляко

Приготвяне:

Сложете пакетчетата чай в малка касерола заедно с анасона и куркумата.
Добавете 500 милилитра вода и поставете касеролата на котлона. 
След това поставете капака и оставете да поври 5 - 6 минути. 
Свалете от котлона и прецедете през цедка. 
Добавете прясното мляко и разбъркайте.
При желание може да добавите мед. 
Приятен апетит! 

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!