събота, 20 януари 2018 г.

Бъркани яйца с грах, бекон и овче сирене

При високо мазнинното хранене всичко е по - лесно и "просто". Няма сложни храни, няма много приготвяне, няма много продукти. Бързо, лесно и вкусно! ... И здравословно! На 18 - ти януари станаха точно две години откакто се храня по този начин, като минах през много периоди. Имаше моменти, когато приемах до 20 грама въглехидрат дневно, имаше и моменти на прием от 100 грама въглехидрат. Златната среда за мен се оказа 50 - 70 грама. 

Постоянно чета книги за този вид хранене, за да обогатявам знанията си. Последната книга, която прочетох е "Яж мазнини и отслабвай", която ви препоръчвам да прочетете, защото има какво да се научи от нея. Книгата завършва с глава с рецепти, за онези от вас на които им е трудно да спазват високо мазнинен режим, защото не знаят как и какво да си сготвят. 

Предлагам на вашето внимание няколко много хубави и смислени цитата от книгата:

"Вслушвайте се в тялото си. То ще ви каже какво му харесва. Нужно е наблюдение и време, за да разберете."

"Ябълката няма бар код, яйцето няма етикет с хранителния си състав и калорийното съдържание, бадемите също не вървят със съдържание. Всички те са истински храни."

"Две неща лесно могат да саботират усилията ви да бъдете здрави и да отслабнете - стресът, без възможност да го разтоварите или освободите, и недостатъчният сън. Качествената храна, движението, релаксацията /освобождаването от стреса/ и сънят са крайъгълните камъни за постигане на съществуване, изпълнено с енергия, радост, здраве и удоволстие."

"Стресът буквално ви програмира да пълнеете и да се разболявате."

"Превърнали сме се в консуматори на храна, а не в нейни производители или създатели и по този начин сме изгубили връзката със себе си и света."
Продукти:

3 яйца
2 супени лъжици прясно мляко
4 - 5 супени лъжици грах от буркан
100 грама пушен бекон

овче сирене за поръсване

Приготвяне:

Нарежете бекона на малки кубчета.
Сложете тиган да загрее на котлона.
Добавете нарязаният бекон и запържете за 4 - 5 минути.
Добавете грах с лъжица, директно от буркана.
Разбийте яйцата с млякото в купичка и ги добавете към останалите продукти в тигана. 
Запържете до готовност.
Свалете от котлона и поръсете с натрошено овче сирене. 
Приятен апетит!


Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!