петък, 2 март 2018 г.

Шницели от кайма

Тези шницели са по идея на колежката на майка ми. Този път не съм променяла нищо по рецептата, защото исках да се получат точно такива, каквито ги приготвя майка ми. Единственото, което промених, е че ги пържих в краве масло, докато тя ги пържи в олио. Аз такова не използвам над две години, а може би и повече. Забравям кога се отказвам от дадени вредни продукти, защото станаха толкова много. Това е хубаво, разбира се. 😊

Шницелите всъщност се приготвят и с обикновено бяло брашно, а аз използвах оризово, защото бяло брашно също не използвам от над две години. Има моменти, когато купувам за определени цели и рецепти, но това се случва веднъж или два пъти годишно. Е, все пак има промяна в рецептата, но вкуса си е същият - невероятен.

Приготвят се доста бързо и стават много вкусни. Не бях хапвала и правила шницели от много, много време. За тях ме подсети един добър приятел, на когото благодаря, че ме върна години назад. 
Продукти:

500 грама свинска кайма
200 грама пълнозърнесто брашно от ориз
500 милилитра газирана вода
4 яйца

краве масло за пържене

Приготвяне:

Разбийте яйцата на пяна.
Добавете газираната вода и разбъркайте.
Добавете оризовото брашно и каймата и бъркайте до образуване на хомогенна смес.
Сложете масло в тиган и след като загрее достатъчно, изсипете от сместа около един черпак. Пържете около минута от едната страна и също толкова от другата.
При желание, може да отцедите върху кухненска хартия след пържене. 
Приятен апетит!Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!