неделя, 3 юни 2018 г.

КНИГИ: Летящата планета, Александър Ненов

Замисляли ли сте се за бъдещето и какъв би бил животът ни след години? 
Романът "Летящата планета" на Александър Ненов ще ви накара да го направите, само след няколко прочетени страници.
Той е от онези романи, които се четат за часове, но пък имат трайно и силно въздействие върху нас. 

"Летящата планета" е първата художествена книга на Александър Ненов. Той е онлайн предприемач и консултант. Останалите му книги са "На един клик разстояние", "Как да печелим от интернет" и "Интернет безопасност". Заглавията им звучат обещаващо и определено ще ги потърся, за да прочета и тях. 

В книгата си "Летящата планета" е вложил много време и много мисъл, което я е направило това, което виждаме и имаме възможността да прочетем. 

Самата книга "Летящата планета" е като сценарии за бъдещето, което ни очаква. 
Книгата ни кара да се замислим дали познаваме света в който живеем, както и всичко свързано с неговото развитие в настоящето и бъдещето. 

Идеята на книгата е да се замислим за нетолкова далечното бъдеще, но в същото време не ни оставя да се откъснем от настоящето. 
Често се мисля за това, защото при практикуването на йога имам време да остана на саме с мислите си. Тогава мисля за какви ли не и все различни теми. Бъдещето на човека и бъдещето на планетата ни е в ръцете на всеки един от нас. 

Едно бъдеще без технологии, мислите ли че е възможно на Земята?!
Всички тези технологии, които ни заобикалят само изтощават нашата планета, а до една голяма степен и нашите тела. 
Една от най - често употребяваните технологии от човека е телефона. С него прекарваме ежедневно толкова много време. Замисляли ли сте се за това? 
Ако прекарвахме дори на половина от времето, прекарано на телефона, с мислите си, с идеите си, тогава светът щеше да бъде по - различен ... по - хубав, може би?! 

Бъдещето, което ни описва Александър Ненов, не е най - светлото и прекрасно, което повечето хора може би очакват с трепет. Но това, което ни очаква е в нашите ръце. Не го забравяйте!  С каквито и беди да съм се сблъсквала в живота си, отговорът е бил винаги един и същ: "Не спирай!". Не спирайте да мечтаете, да действате, да живеете, да бъдете!

Освен за бъдещето, тази книга е и за любовта. 
„Любовта за нашата цивилизация е нещо фундаментално.Тя е двигателят на всичко, което някога сме правили, и единственият смисъл да функционираме.”
Готовността да прочетеш истината в една книга, да я "чуеш" и осмислиш, означава да поемеш отговорност за грешките си. Всички ние сме допускали грешки по отношение на грижите ни за планетата, за околните, за животните. Тук и сега е моментът да проявим отговорност за тях, да проявим обич и благодарност. 
Мислете първо за планетата, след това за останалите жители на нашата планета, а накрая и за себе си! Дарявайте любов, за да получавате такава! Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!