неделя, 30 декември 2018 г.

Равносметката 2018

Време е за равносметка. 

Преди да напиша 12-те неща, които ми се случиха и ме обогатиха през 2018-та година, искам да благодаря на всички хора, които влязоха и излязоха от живота ми. Имало е защо! 
Не описвам всичко, което ме е обогатило и променило, защото ще пиша с дни. А в другата стая ме чака едно малко човече, искащо да си играем.

Благодарна съм за всичко, което получих, но и дадох; постигнах, пожелах и изпълних; преживях, пътувах към себе си и към непознати хора и земи; обичах, но и бях обичана. 

1. Повярвах, че ЧУДЕСА съществуват и то само няколко дни след началото на 2018-та година. Чудеса съществуват! Чудеса се случват! Само трябва да повярваме в тях. Целта ми за 2019-та година е да покажа и докажа и на други хора.

2. Изкарах най - леката и безпроблемна БРЕМЕННОСТ с изключение на краят й. Нямах никакви неразположения. Спортувах всекидневно по и над час с включено кардио. Мога да опиша бременността си като много динамична и "движеща". Всичко това ми помогна да кача !само 3.500кг. Да! Възможно е и аз съм доказателството!

3. ПОСЕТИХМЕ страните, които бяхме запланували, като половината от тях оставихме за 2019-та година, поради това че бебето е малко. Тези страни ни обогатиха и показаха различен начин на живот. Целта ми за  2019-та година е да посетим тези, които не успяхме + още няколко. 

4. Научих се да ВЪРВЯ! По много! С движението забързах метаболизма си. Нещото, което се опитвах да направя години наред със спорт, но не успявах. Вървенето е здраве. Правих по минимум 10к крачки дневно почти цяла година. Целта ми за 2019-та година е да премахна това "почти" и накрая на годината да са 10к*365дни. 

5. Научих се да ИЗЛИЗАМ извън зоната си на комфорт. Преди също го правех, но тази година беше в пъти повече. Това ми показа колко силна всъщност съм и на какво съм способна. Веднъж излезеш ли от зоната си на комфорт ще искаш да го правиш отново и отново. Предизвиквам и ти да го направиш!

6. Научих се да си давам ПОЧИВКА. Научих, че имам "бутон" за изключване и че е много важно да го използвам по - често, защото е необходимо. Почивката е от първостепенно значение, ако искаме да сме по - пълноценни и жизнени.

7. Научих се да НЕ ПРАВЯ нещата на всяка цена, само защото трябва. 
Който ме познава, знае какъв педантик съм и как като си поставя цел или задача я следвам докрай... Докато не я осъществя. Е! Вече не е така и доказателство за това са половината ми неосъществени цели от 2018-та година. Вярно, че за повечето бях възпрепятствана от бременността си, но не го изтъквам като причина. Причини си намират само хората, които не искат да направят нещо. 

8. Започнах да РИСУВАМ. Нещото, което не бях правила години наред. И разбрах, че това ми носи много вътрешен мир и спокойствие. Всъщност по това, разбрах, че бебето ми ще е момиченце. Дано бъде също толкова креативна и творяща, както от корема.

9. Прочетох много КНИГИ. Над 60 броя, но точната бройка е вкъщи в тефтера ми за прочетени книги. По - малко са от 2017-та година, което е минус. Целта ми за 2019-та година е да възобновя четенето, но и да подбирам повече книгите, защото имаше доста бройки, които не ме научиха на нищо, а ограбиха времето ми. 

10. Започнах да ОБИЧАМ повече. Да показвам обичта си на хората в сърцето ми, всекидневно и по много. Защото осъзнах колко важно е това за запазване на връзката, взаимоотношенията и сплотеността. Семейтво, приятели ... Обичам ви! 💚

11. Започнах да си поставям освен годишни и седмични ... и месечни ЦЕЛИ! Така се мотивирах повече да ги изпълнявам, а удовлетворението след това е много по - голямо. 

12. ПОЛУЧИХ РАДОСТ! Най - големият ми стимул за всичко в живота. Човечето, което ме научи да бъда по - силна, по - мотивирана, по - изпълнителна, по - нахъсана, по - мислеща, по - желаеща, по - обичаща, по - мила, по - добра, по - спокойна, по - целеустремена, по - вдъхновяваща, по - любознателна, по - откриваща ... По - по - по - себе си. 

Поставих си нови цели за 2019-та година, както правя винаги. Този път са 30! на брой, а можеше и още. Тези "още" ще ги ключа към месечните. 😊 И този път ще ги изпълня всичките. 
Пожелавам ви една вълнуваща, желана, мечтана, щастлива, смислена, добра и много усмихната 2019-та година.

Нека да изпишем всички 365 страници на новата година със смисъл. 

1 коментар :

  1. Страхотна година, Габи! Пожелавам ти 2019 да е още по-богата и пъстра на емоции и постижения! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря за посещението ви!