вторник, 19 май 2020 г.

Хумус с бадемов тахан и маслини

В блога ще откриете рецепти за: Както виждате - рецептите са много и различни, защото вкъщи обичаме хумус. Аз не прекалявам с него, защото не е най - нисковъглехидратната храна, но пък не е и високовъглехидратна. 

В днешната си рецепта използвах бадемов тахан, защото последните няколко месеца вкъщи се консумира предимно бадемов такъв. Следователно и повечето ми рецепти, които включват тахан са с бадемов. Харесва ми и мога да изям неограничени количества. То високомазнинно, високомазнинно, ама чак пък толкова не бива. Не взимайте пример от мен, че изобщо даже не съм за такъв, особено сега, когато храната ми е съставена от яйца, тахани и зеленчуци. Ще пиша скоро и за този свой експеримент. А сега рецептата, която се надявам да ви хареса и пробвате.
Продукти:


300 грама сварен нахут
20 грама бадемов тахан
10 милилитра зехтин
сол на вкус

черни маслини
див лук
червен пипер
чимен

Приготвяне:

Смелете нахута заедно с бадемовият тахан, зехтина и сол на вкус. 
Сервирайте с маслини, див лук, червен пипер и чимен.
Преди сервиране е добре да го поставите в хладилник, за да се охладите. По - вкусен е.
Приятен апетит!

Ако тази публикация ви е харесала, споделете я в социалните мрежи и се абонирайте за новите статии в блога. Последвайте ме в Instagram или Facebook чрез бутоните по - долу. В Instagram всекидневно споделям идеи за храна в story.

Instagram profile

Facebook page
2 коментара :

  1. Откакто преди години открих вкусът на хумуса, често го приготвям вкъщи. Понякога му се старая повече, друг път не чак толкоз:), но както и да е приготвен ми е любим. Разбира се изключвам някои магазинни версии, в които нямам представа какво означават наблъсканите непонятни съставки. Представям си твоят колко е вкусен. Баедмов тахан и ние много харесваме, но толкова е вкусен и някак по-лесен за хапване, че веднъж големият ми син се увлече и изяде цяло бурканче;). ЧУдесни са ти всичките предложения. И аз се каня на една публикация за хумус, в която обезателно ще дам линк и към твоите идеи, но да видим кога ще ѝ дойде реда.
    Поздрави, Габи!

    ОтговорИзтриване
  2. Gabriela Tsulinмай 22, 2020

    Кате, аз също много обожавам бадемов тахан и много често прекалявамс него. Много! Той всъщност е и причината да се увличам с калориите последните няколко месеца де. Ще се радвам да видя и твоята версия на хумус като й дойде времето. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря за посещението ви!