вторник, 30 юни 2020 г.

Салата от моркови и семена


Обожавам моркови, но подхождам с внимание към количествата, които хапвам, защото имат известно количество въглехидрати. 

В сайта можете да намерите още една интересна рецепта за моркови: Салата от моркови и сусам . И двете салати от моркови се приготвят много лесно и бързо и не са необходими много приготовления и продукти. 

В днешната ми рецепта, основните продукти са два - моркови и новото кето мюсли на La Garone. 

То съдържа специална комбинация от семена и ядки, в съчетание с хрупкав кокос и червени боровинки. Подходяща закуска е за кето, палео и високо мазнинно - ниско въглехидратно хранене. Не съдържа зърнени храни, което го прави и безглутенов продукт. 

В instagram story съм ви показвала, че го хапвам с ядково подквасено мляко. Може да послужи и за салати - както в днешната ми рецепта. Можете да го използвате и за поръска на питки и погачи - както нормални (с истинско тесто), така и за кето пърленки, милинки и питки. 

Съдържа 7,4 грама въглехидрати, а наред с тях и 16 грама фибри. Това го прави идеален кето продукт. В състава на кето мюслито може да ви направи впечатление, че пише  "захар и олио", но от La Garone ми дадоха обратна връзка, че не са слагали олио и захар. Олиото и захарта се съдържат в боровинките, които са използвали в кето мюслито. Процентно към общото количество те са под 0.0001%, което по никакъв начин не влияе върху съдържанието на захар и олио в общия продукт. Аз не усетих олио и захар в кето мюслито, не вярвам да усетите и вие. Вярвам, че като продукт ще ви хареса, както ми хареса на мен. 
Продукти:

200 грама моркови
ябълков оцет на вкус
сол на вкус
Приготвяне:

Обелете морковите с помощта на белачка.
Излишните части от кората изхвърлете, а останалата част - сложете в чиния.
Поръсете с кето мюсли, като внимавате да не попадне сушена боровинка или кокос.
Гледайте да ръсите предимно семена.
Подправете със сол и ябълков оцет на вкус. 
Приятен апетит!
Ако тази публикация ви е харесала, споделете я в социалните мрежи и се абонирайте за новите статии в блога. Последвайте ме в Instagram или Facebook чрез бутоните по - долу. В Instagram всекидневно споделям идеи за храна в story.

Instagram profile

Facebook page


Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!