събота, 8 август 2020 г.

Веган бисквити със смокини и конопено семе

 В instagram story преди около две седмици ви бях споделила, че приготвям на Радост бисквити със смокини. Спомняте ли си колко огромни бяха? Освен, че бяха огромни, бяха и много сладки. Точно това е причината да използвам и толкова малко количество кокосова захар за подсладител. Ако рецептата ви хареса и решите да ги приготвите - опитайте смокините, които ще ползвате. Ако не са достатъчно сладки - увеличете количеството кокосова захар на вкус.

В рецептата използвах четири основни продукта. Умишлено не съм използвала допълнителни аромати, защото смокините са достатъчно ароматни. Съгласни ли сте?

Брашното, което използвах е любимото на Радост - от лимец. Тя обожава всичко, което приготвям и купувам със съдържание на лимец. 

Децата с които си ги подели, както и съседите ни, които ги опитаха останаха очаровани. Надявам се, ако четат тази статия, да ги върна назад във времето и да си спомнят колко вкусно им е било, а аз при първа възможност ще приготвя отново. Сега им е времето на тези ароматни смокини. Нека се възползваме максимално. 

В бисквитите вложих и една добавка - био конопено семе, което смлях на брашно в блендер. Конопеното семе е отличен източник на растителен протеин, а освен това съдържа и омега - 3 мастни киселини. Това конопено семе съдържа и високо съдържание на желязо и магнезий. Предимствата от използването му са много и все полезни.


Продукти:

150 грама смокини

200 грама пълнозърнесто брашно от лимец Ecosem 

50 грама конопено семе Dragon Food

50 грама кокосова захарПриготвяне:

Смелете конопеното семе в блендер до образуването на брашно. 

Почистете смокините и ги смелете в блендер до образуването на пюре. 

Сложете пюрето от смокини в купа, заедно с брашното от коноп, кокосовата захар и пълнозърнестото брашно от лимец Ecosem .

Замесете меко тесто и оформете топчета с големината на орех. 

Сплескайте ги, така че да се образува бисквита. 

Подредете бисквитите в тава с размери 40/40 сантиметра.

Предварително сложете хартия за печене в тавата или я намажете с кокосово масло и поръсете с пълнозърнесто брашно от лимец, за да не залепнат бисквитите. 

Печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12-15 минути. След изпичането на бисквитите ги оставете в тавата, за да изстинат напълно.

Съхранявайте ги в плътно затварящ се съд - буркан или кутия.

Приятен апетит!


Ако тази публикация ви е харесала, споделете я в социалните мрежи и се абонирайте за новите статии в блога. Последвайте ме в Instagram или Facebook чрез бутоните по - долу. В Instagram всекидневно споделям идеи за храна в story.

Instagram profile

Facebook page

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!