петък, 30 април 2021 г.

Мини кето Павлова с шипков мармалад

Тази рецепта отлежава над два месеца и едва сега стигам до нея, за да ви я представя. Приготвях няколко пъти вече тези мини Павлови и ако всеки път снимах, статията щеше да е с много, много снимки и кратки видеа.

Тези мини Павлови с шипков мармалад са кето, без глутен, без млечни, нисковъглехидратни. Много вкусни и много любими! 

Знам, че ще последва въпрос с какво да замените гумата ксантан - няма как да я пропуснете, защото тя споява белтъците. Ако използвате бяла захар или кафява захар, няма да се наложи да я включвате в рецептата. 

За пълнеж използвах кето шипков мармалад, рецептата за който съм ви показвала. Давам линк към рецептата по - долу. Ако искате още подобни рецепти и все още не сте се сдобили с книгата ми, можете да го направите като ми пишете лично съобщение в социалните мрежи. Повече информация за книгата ми ще откриете в тази статия. Днес е последният ден от април през който можете да я поръчате с безплатна доставка до офис на speedy.
Книгата ми можете да поръчате и с подарък - натурален шоколад без захар VikiNuts . Тази страхотна изненада е по инициатива на VikiNuts и е валидна до 05.05.2021 г. - количествата са ограничени.


Време на приготвяне: 30 минути
Брой порции: 6 броя
Ниво на трудност: лесна рецепта


Продукти: 


2 белтъка

30 грама еритритол на прах 

1/4 чаена лъжичка гума ксантан

кето шипков мармалад *


*Рецептата за кето шипков мармалад е приготвена със сушени шипки. Ако не се храните кето и искате да приготвите мини Павловите, можете да използавате и обикновен шипков мармалад. 

Приготвяне:

Разбийте белтъците с еритритола на гъст сняг. 

За да се сгъстят по - добре използвайте гума ксантан. 

След това прехвърлете сместа в кухненски пош и шприцовайте шест еднакви по големина кръга. В средата на всеки кръг шприцовайте по една малка розичка, която ще служи за дъно целувката.

След това сложете тавичката в предварително загрята на 200 градуса фурна. 

След като сложите тавичката, намалете градусите на 40-50 и доизсушете Павловите за 40 минути. Изключете фурната и отворете вратичката, за да изстива.

След като Павловите изстинат ги напълнете с кето шипков мармалад. 

Приятен апетит!Ако тази публикация ви е харесала, споделете я в социалните мрежи и се абонирайте за новите статии в блога. Последвайте ме в Instagram или Facebook чрез бутоните по - долу. В Instagram всекидневно споделям идеи за храна в story.

Instagram profile

Facebook page
Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!