вторник, 13 юли 2021 г.

Пещера Добростански бисер

 Днешната ми статия не е за рецепта, а за едно интересно място в близост до Пловдив. Мястото е пещерата Добростански бисер, която се намира в родопите, местност Червената стена. Намира се на около 5 км от село Добростан. Пътят е реставриран до хижа "Марциганица", където се паркират колите, а от там до пещерата следва преход от около 30-35 минути бавно ходене. 
Пещерата е проучвана за първи път през 1963 година и е отворена за посещения през 1990 година. Вече 31 години хората могат да се насладят на красотите на мястото и заобикалящата го природа, която е много красива и впечатляваща. 

Имало е периоди в които пещерата е била затваряна, но вече няколко години работи в дните от петък до неделя. Ние я посетихме в събота и нямаше много хора, но може би това се дължеше и на студеното време. 

Добростански бисер е дар от природата. Ако не сте от Пловдив и околията, можете да съчетаете идването си за пещерата с други забележителности. В тази част на родопите, местата за посещения за много и разнообразни. 


Ако тази публикация ви е харесала, споделете я в социалните мрежи и се абонирайте за новите статии в блога. Последвайте ме в Instagram или Facebook чрез бутоните по - долу. В Instagram всекидневно споделям идеи за храна в story.

Instagram profile

Facebook pageНяма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!